Trender

Originella företagsförmåner som verkligen fungerar

Det krävs mer än stora lönepaket för att hålla vår arbetskraft nöjd. En nyligen genomförd undersökning visade att 57% av de tillfrågade anser att förmåner och fördelar är bland de viktigaste faktorer, när de väljer ett jobb. Omkring 80% sade även att de skulle föredra nya fördelar framför en löneförhöjning. Allt eftersom arbetsgivare hakar på denna trend, blir många arbetsförmåner alltmer kreativa och lockande eftersom företagen konkurrerar om att locka till sig och behålla de bästa arbetarna. Här är några av våra favoriter.

Lila Kronor. Trots att namnet antyder, behöver dessa mynt inte vara lila, eller till och med vara mynt. Ändå är principen bakom denna innovativa plan från den singaporianska nylanserade dating appen LunchClick väldigt enkel. De anställda ger sina kollegor en Lila Krona varje gång de gör något bra. Dessa kan sedan lösas in mot belöningar, allt från biobiljetter till ledighet.

Träningsklasser. Att bygga en frisk arbetskraft är en bra affär. Men fler och fler företag går utöver deras standard hälsoplaner och ger fitness paket som matchar deras atmosfär, livssyn och mångfald. Till exempel erbjuder globala finansiella meddelandeföretaget Swift sina anställda yoga, ping pong, simning och Qigong.

Extrema aktiviteter. Man kanske hade förväntat dig att en kreativ startup hade kommit på kreativa förmåner för sin personal. Vad du förmodligen inte hade förväntat dig, är ett skarpt och framkant kommunikationsföretag som Sydafrikas Missing Link erbjuder gratis tatueringar eller att Dropbox har byggt en musikstudio för sina anställda. Men de gör dom, och de vet att förmåner som dessa både uppmuntrar personligt uttryck och kreativ frihet bland deras anställda samtidigt som det passar med deras varumärkesidentitet.

Livs- och karriärcoachning. För Amerikanska projektledning och programvaruföretaget Asana handlar det om att hjälpa människor att få saker gjorda, och det återspeglas i deras personalförmåner också. Alla deras anställda har tillgång till ledningsklasser och livscoaching klasser utanför arbetet, för att säkerställa att de uppfyller deras potential både i karriären och i deras personliga liv.

Resor. Livet börjar och slutar inte på kontoret, och bra anställningsförmåner återspeglar detta. Detta innebär att man uppmuntrar avbrottstid och verklighetsflykt samtidigt som man hittar tillbaka till sin kärlek för jobbet. Till exempel snowboard redskaps leverantören Burton, erbjuder gratis liftkort, medan Airbnb ger sina anställda ett årligt bidrag på $2000 för att resa runt i världen och bo med sina värdar.

Familjerådgivning. Att upprätthålla en balans mellan arbete och privatliv är inte lätt och stress kan ibland krypa in i familjelivet. Indiska IT-konsultföretag RMSI har djärvt vidtagit åtgärder för att ta itu med detta problem genom att erbjuda föräldraskap för de anställda och relationsrådgivning, samt barnpsykologi. De har fotografi, måleri och gitarr klasser också, som en form av konstterapi.

Tupplursplatser. Med alla dessa arbets- och fritidsaktiviteter, kanske du bara vill vila ibland. I själva verket visar studier att, enbart i USA, är kostnaden för trötthet på arbetet 411 miljarder amerikanska dollar. Flera företag, däribland Google och HootSuite försöker bekämpa problemet med tupplurs- och viloplatser där deras anställda kan gå för sluta ögonen under dagen.

Fördelar och förmåner till anställda blir mindre om tradition och överenskommelser, och mer om att gå att steget längre. Erbjud din arbetskraft en överenskommelse som fungerar för dem, och du kommer se att det gör underverk för ditt företag också.