A selection of productivity app icons

Produktivitet

Sju riktigt användbara produktivitetsappar

Suveräna appar kan hjälpa dig att göra mer på kortare tid, oavsett om du antecknar idéer, jobbar med siffror eller bara försöker fokusera. Här delar Craig Grannell sju av de bästa mobilapparna för produktivitet

 

1. MindNode 5

MindNode-appikon

Tankekartor är ett utmärkt sätt att visualisera idéer Du brainstormar utåt ifrån en central tanke, vilket ofta resulterar i oväntade, spännande vägar. Problemet är att du måste organisera och redigera allt.

När du använder papper, som är omedgörligt och begränsat, blir det här ett problem. Men med MindNodes digitala tankekartor kan varje tanke och anslutningsnod redigeras och kompletteras med bilder och anteckningar. Det finns även ett snabbt inmatningsalternativ för att omvandla en punktlista till en tankekarta med ett enda tryck. På Android kan du istället försöka den i stort sett likadana Mindly.
iOS

 

2. BFT (Bear Focus Timer)

BFT-appikon

Den här appen har ett system som hjälper dig att fokusera när du behöver få saker gjort snabbt – utan att bränna ut dig. Genom att utnyttja grunderna i Pomodoro-tekniken (en tidshanteringsmetod som bryter ner arbetet i intervaller) delar appen upp din dag i användardefinierade arbets- och rastcykler.

Timern startar när telefonen är placerad med skärmen nedåt – ett psykologiskt knep som gör att telefonen inte blir en distraktion – och även en visuellt tecken på att du befinner dig i ”arbetssprintläget”. Som ett extra incitament till arbete tittar en björn bistert på dig om du lyfter din telefon under tiden du borde arbeta.
Android/iOS

 

3. Soulver

Soulver-appikon

Många jobb kräver att du handskas med siffror. Men vanliga verktyg är ofta inte lämpliga – räknare saknar kontext och att använda kalkylblad är överambitiöst. Soulver är ett bättre sätt att ta sig an siffror: det är ett smart anteckningsblock som förstår matematik.

Du skriver summorna du behöver beräkna, och kan blanda rubriker, siffror och anteckningar om sammanhanget. Soulver ger dig sedan det sammanlagda för varje rad på ett förståeligt sätt. Dessa svar kan användas i efterföljande delar av din beräkning, och när tidigare rader ändras uppdateras alla dina svar.

Soulver är ett kraftfullt men intuitivt sätt att skapa levande, dynamiska dokument grundade i nummer. Och när som helst kan ditt arbete exporteras och delas med dina kollegor.
iOS

 

4. Scanbot

Scanbot-appikon

Det papperslösa kontoret förblir utom räckhåll på ett frustrerande sätt, men utrustad med Scanbot kan du åtminstone minimera högen kvitton och dokument som du bär med dig. Appen tar högkvalitativa skanningar med ett enda klick, och beskär och optimerar din bild automatiskt.

Skannade dokument kan laddas upp och skickas vidare till en rad tjänster. Pro-versionen lägger till ytterligare användbara produktivitetsfunktioner, inklusive redigering och signering av PDF-filer, en funktion för att lyfta ut text och en för att söka, samt automatiska snabbåtgärder som utlöser samtal och webbsökningar baserat på innehåll som finns i en skanning.
Android/iOS

 

5. Noted

Noted-appikon

Protokoll från möten och konferenser är användbara för att få en översikt över vad som sägs men kan ibland sakna sammanhang. Tanken bakom Noted är att erbjuda en kombination av ett anteckningsblock och en inspelningsenhet, där det är lika enkelt att komma till en viss plats i ljudfilen som att klicka på en knapp.

Detta uppnås genom att placera ”TimeTags” tillsammans med text eller bilder som läggs till ditt dokument. När du senare tittar på dina anteckningar och klickar på en TimeTag så letar den fram det aktuella ögonblicket i inspelningen, så att du kan lyssna igen på allt som sagts.
iOS

 

6. HabitHub

HabitHub-appikon

Du har redan en kalender och arbetsplanerare för arbetsrelaterade uppgifter. Men produktivitet handlar inte bara om mål som är direkt företagsrelaterade – det handlar också om personligt välbefinnande och goda vanor. HabitHub är speciellt utformad för att hålla koll på dem.

Du lägger in vanor med hjälp av flexibel schemaläggning, och försöker sedan bygga upp långa sträckor av framgångsrika dagar, så att du sakta kan skapa nya ”kopplingar” i din hjärna. Det är perfekt om du ofta glömmer att ta raster eller behöver lite extra uppmuntran för att komma till gymmet. För IOS är Streaks en liknande produkt.
Android

 

7. Workflow

Workflow-appikon

Istället för att slösa bort tid på att utföra vanliga uppgifter på din smartphone, gör Workflow så att du utlöser en rad invecklade åtgärder med en enda knapptryckning. Galleriet erbjuder dussintals gratis arbetsflöden. Det kan till exempel vara att ta emot en påminnelse när du kommer till jobbet, snabbuppringning av en kontakt eller att hitta det snabbaste sättet hem från ett möte med en kund.

Sparade arbetsflöden kan startas från startskärmen eller i dagens vy. Och om galleriobjekten inte räcker till, gör appens drag-och-släpp-gränssnitt det till en bagatell att skapa egna arbetsflöden.
iOS

 


Craig Grannell är en journalist baserad i Storbritannien som regelbundet bidrar till Stuff, TechRadar och andra tekniktidningar