Arbetande föräldrar: dela dina åsikter för en chans att vinna en smart röstassistent

Representanter

Arbetande föräldrar: dela dina åsikter för en chans att vinna en smart röstassistent

Om du är arbetande förälder, vill vi gärna veta vad du anser om distansarbete. Fyll i vår enkät (som endast tar 5 minuter) och du har chansen att vinna en av de senaste röstassistenterna

 

Hur påverkar ditt arbete sättet du lever på och hur du är som förälder? Berövar det dig på värdefull familjetid? Det är säkert så för många brittiska föräldrar. Femtio procent tillbringar mindre än en timmes kvalitetstid om dagen med sina barn visar ny forskning(1). Undersökningen med 1 500 arbetande föräldrar fann att åtta av tio är medvetna om att de inte tillbringar tillräckligt mycket tid med sina barn under den genomsnittliga arbetsveckan och två tredjedelar av föräldrarna skyller bristen på kvalitetstid på långa arbetstider.

Det kan vara en kamp att jonglera arbete och familjetid. Och var du jobbar kan vara en central faktor. Hur nära är du ditt barns skola eller dagis? Hur lång tid skulle det ta dig att komma hem vid en nödsituation? Kommer du till föräldrakvällar i tid?

Arbetets karaktär är också viktig. För vissa är svaret att gå från en heltidsanställning till att arbeta deltid. För andra handlar det om att ändra sin arbetstid eller arbeta på distans en del av tiden. Det finns många alternativ.

Flexibelt arbete för föräldrar är en växande trend. De flesta arbetsgivare inser nu att det är affärsmässigt rimligt att ge flexibla arbetsmöjligheter till sina anställda. Enligt en undersökning av Regus 2017 planerar över en tredjedel (35 procent) av företagsledare och VD:er globalt att i år låta sina team distansarbeta en till två dagar.

Hur har din erfarenhet varit som arbetande förälder? Kanske är du nybliven pappa som använder ett flexibelt arbetsutrymme efter pappaledigheten eller en mamma som behöver ett flexibelt arbete för att balansera familjelivet med karriärutvecklingen. Oavsett ditt jobb, din situation eller arbetsplats, berätta vilka arbetsarrangemang som hjälper dig och vilka som inte gör det, så att vi bättre kan förstå de problem som föräldrar står inför.

Delta i vår enkät och vinn en valfri smart röstassistent

Vår minienkät tar bara fem minuter och du kommer att vara med i lottdragningen om en valfri smart röstassistent*. Alla svar är anonyma. Regus tidskrift kanske kontaktar dig för att få veta mer om din erfarenhet och eventuellt visar vi några svar i framtida rapportering.

Klicka här för att delta i enkäten

*Google Home, Amazon Echo, Sonos One eller Apple HomePod.

 


Källor:

(1) https://www.thomascookgroup.com/almost-half-of-parents-spend-less-than-an-hour-of-quality-time-a-day-with-their-children/